Social SEO

Door diverse wijzigingen die zoekmachines recent hebben doorgevoerd in hun algoritmes is het effect van ‘traditionele’ linkbuilding sterk afgenomen en wordt het voor veel bedrijven steeds moeilijker om een goede positie in zoekmachines te verkrijgen. Aan de andere kant wordt de invloed van social media op de positie van je website in zoekmachines steeds groter. Shares, mentions en comments distribueren content en genereren backlinks die door zoekmachines worden meegenomen in de ranking van je website.

Met social media kan je dus je SEO verder versterken. Hierbij ligt de focus niet alleen op het optimaliseren en verder social proof maken van je site aan de hand van een keyword analyse maar vooral op het verkrijgen van externe links op social media van relevante influencers, die verwijzen naar je website of webshop.

Binnen social SEO is niet alleen de kwantiteit maar vooral de kwaliteit belangrijk. Wij zorgen ervoor dat backlinks vanaf social media de juiste voor SEO belangrijke variabelen bevatten en dat de content rondom deze backlink traffic genereert door vrienden van de betreffende gebruiker die de backlink (onbedoeld) plaatst.

Social SEO vereist dus andere kennis, ervaring en benadering dan ‘traditionele’ SEO. Daarom nemen wij je dat graag uit handen. Wil je meer weten over social SEO, of ben je benieuwd wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Kijk dan bij onze overige diensten of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.