Freelance en interim data analist

Ervaren data analist. Biedt inzicht in het gedrag van je (potentiële) klanten

frans jan boon

Je kunt mij als data analist op freelance-, project- of interim-basis inhuren als jij meer inzichten wilt verkrijgen uit je klanten, prospects en website bezoekers en hun gedrag om zo je (online) resultaten te verbeteren. Daarvoor benut ik mijn ruime ervaring met web analytics tools zoals Google Analytics en Adobe Analytics, CRM, CDP en marketing automation oplossingen, en met analyse en rapportage tools zoals DAX (binnen Power BI), R en Python.

Data analyse diensten

Als data analist help ik je met mijn kennis en ervaring bij zowel structurele als ad-hoc data analyse vraagstukken. Die kunnen variëren van het correct inrichten en toepassen van web analytics tools zoals Google Analytics tot conversie attributie en analyse van de online journey, van tag testing tot marketing mix modeling, en van eenvoudige tot complexe marketing data analyses. Zo kan je mij als data analist inschakelen voor onder andere:

 • marketing mix modeling
 • customer journeys opstellen en analyseren
 • website-, CRM- of gebruikersdata analyses
 • analyses voor personalisatie en marketing automation
 • het meten en analyseren van campagneresultaten
 • data cleaning, modeling en analyse in o.a. MS Power BI
 • rapportages opstellen in Google Data Studio of MS Power BI
 • het verzorgen van complete data analyse trajecten
 • data analyse projectmanagement

Data analyse expertise

Als data analist ben ik continu op zoek naar de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van o.a. digital analytics en web analytics, online gebruikersgedrag, customer journeys, conversie attributie, data analyse, marketing mix modeling, en de tools hiervoor. Daarnaast volg ik nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van big data, personalisatie, marketing automation, marketing en customer data management, en privacy wetgeving (AVG/GDPR). Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen en toepassen op je website(s). Ook deel ik mijn kennis en ervaring op mijn eigen blog, op toonaangevende online business websites zoals Emerce.nl en Webanalisten.nl, en als spreker op onder andere de Webwinkel Vakdagen.

Waarom ik?

Waarom zou je mij als data analist inschakelen in plaats van je eigen marketeers of een online marketing bureau? Laat mij je hiervoor 6 goede redenen geven:

 1. data analyse is niet iets wat ik ‘erbij’ doe, het is mijn specialisatie en dagelijkse werk
 2. data analyse is voor mij geen doel maar een middel naar meer bruikbare inzichten
 3. ik creëer impact; met mij krijgen je analyses én je organisatie een ‘boost’
 4. ik ben onafhankelijk en heb geen belang bij werkzaamheden aan je website of andere platformen
 5. ik beschik over ruime ervaring met diverse data management, rapportage en analyse tools

Nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op via het mailformulier, bel mij op 06 815 118 43 of connect met mij via mijn LinkedIn profiel.