Freelance en interim data analist

Ervaren data analist. Biedt ‘actionable insights’

frans jan boon

Je kunt mij als data analist op freelance-, project- of interim-basis inhuren als jij meer inzichten wilt verkrijgen uit je klanten, prospects, suspects, campagnes, media, processen en proposities om zo je resultaten en rendement te verbeteren. Daarvoor benut ik mijn ruime ervaring met diverse soorten data en databronnen die ik -waar nodig- ontsluit met ETL tools en analyseer met tools zoals DAX (binnen Power BI), R en Python.

Data analyse diensten

Als data analist help ik je met mijn kennis en ervaring bij zowel structurele als ad-hoc data analyse vraagstukken. Die kunnen variëren van het verzamelen en prepareren van data tot complexe rapportages, dashboards en analyses. Zo kan je mij als data analist inschakelen voor onder andere:

 • process performance rapportages en analyses
 • marketing en sales rapportages en analyses
 • supply chain en fulfilment rapportages en analyses
 • channel performance en CRO data analyses
 • customer lifetime value analyses
 • marketing & media mix modeling
 • ETL tooling en processen
 • data management

Data analyse expertise

Als data analist ben ik continu op zoek naar de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van data analyse, data science en data engineering. Daarnaast volg ik nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van big data, privacy wetgeving en consent regulering. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen en toepassen binnen jouw organisatie. Ook deel ik mijn kennis en ervaring op mijn eigen blog, op toonaangevende online business websites zoals Emerce.nl en Webanalisten.nl, en als spreker op onder andere de Webwinkel Vakdagen.

Waarom ik?

Waarom zou je mij als data analist inschakelen in plaats van je eigen medewerkers of je tech stack leverancier? Laat mij je hiervoor 5 goede redenen geven:

 1. data analyse is niet iets wat ik ‘erbij’ doe, het is mijn specialisatie en dagelijkse werk
 2. data analyse is voor mij geen doel maar een middel naar meer bruikbare inzichten
 3. ik creëer impact; met mij krijgen je analyses én je organisatie een ‘boost’
 4. ik ben onafhankelijk en heb geen belang bij werkzaamheden aan je tech stack
 5. ik beschik over ruime ervaring met diverse data management, rapportage en analyse tools

Nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op via het mailformulier, bel mij op 06 815 118 43 of connect met mij via mijn LinkedIn profiel.