CV Frans Jan Boon

Ontsluit en benut marketing en sales data

 

Profiel en ervaring

frans jan boonSinds de eerste internet ‘bubble’ ben ik werkzaam in digital business. Na een decennium in zowel inhoudelijke als leidinggevende functies te hebben gewerkt ben ik in 2010 gestart als freelancer. Vanaf 2018 lever ik ook op interim basis een bijdrage aan het succes van diverse opdrachtgevers.

Bij mijn start als freelancer in 2010 heb ik mij toegelegd op digital analytics en conversie optimalisatie, en vanaf daar mijzelf al snel verder ontwikkeld richting data analyse en business intelligence. Deze kennis en ervaring zet ik in voor verschillende opdrachtgevers, groot en klein, in diverse branches. Deze bedrijven en organisaties help ik om hun (marketing en sales) data te ontsluiten en te benutten om zo hun resultaten te verbeteren.

Enkele bekende bedrijven en merken waar ik voor werk of heb gewerkt zijn AGU, Aldi Nederland, Artsen zonder Grenzen, AVRO TROS, Brunotti, DTG, ElectronicPartner, Eurocamp, Honda, Ikwilvanmijnautoaf.nl, Jan Doets, Landal Greenparks, Lilly, Mediahuis Nederland, MuseumTV, Plantage Boekhandel, Run2Day, SRC Cultuurvakanties, Terre des Hommes, The Readshop, TMG, Uroweb, Vandale.nl, Vodafone en Welkoop.

Kennis, opleidingen en certificaten

 • Marketing (Nima A en B)
 • Digital Analytics (Google Analytics Certified Individual)
 • Power BI Developer Advanced
 • Mastering DAX
 • Overig: University of Life

Karaktereigenschappen

 • Gedreven
 • Analytisch
 • Pragmatisch
 • Communicatief
 • Coachend
 • Helicopterview
 • Can-do mentaliteit
 • Altijd op zoek naar verbetering

Gereedschappen

Van alle tools waarmee ik ervaring heb gebruik ik de volgende gereedschappen bij voorkeur:

 • Power BI
 • DAX
 • SQL (basis)
 • R en Python (lerend)
 • Google Analytics

Schrijver

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met klanten, relaties en geïnteresseerden. Deze bereik ik via mijn blogs op Addtofriends.nl, Emerce.nl en Webanalisten.nl. In het verleden heb ik ook veel geschreven voor Marketingonline.nl/Molblog.nl en Twinklemagazine.nl.

Spreker

Naast bloggen deel ik mijn kennis en ervaring ook als spreker tijdens onder andere de Webwinkel Vakdagen en TradeTravel.

Hobby’s en interesses

Naast mijn werk en mijn rol als vader en partner luister en maak ik muziek, doe ik aan krav maga, rijd ik motor, lees ik offline een spannend boek of tijdschrift over deze hobby’s, spreek ik af met vrienden, of kijk ik een Engelse of Scandinavische film of serie.

Volledige CV (PDF)

Klik hier om mijn volledige CV inclusief personalia en timeline als PDF te downloaden. Mijn LinkedIn profiel vind je hier.