Freelance en interim business analist

Ervaren business analist. Verbetert jouw business

frans jan boon

Je kunt mij als business analist op freelance-, project- of interim-basis inhuren als jij jouw business processen wilt verbeteren. Hiervoor benut ik mijn kennis en ervaring van business processen in het algemeen en van marketing, sales en customer processen in het bijzonder om jou te helpen deze samen op een datagedreven manier te optimaliseren. Hierbij zijn jouw business en de data die binnen (of buiten) jouw bedrijf beschikbaar is mijn uitgangs- en vertrekpunten.

Business analyse diensten

Als business analist help ik je met mijn kennis en ervaring bij zowel structurele als ad-hoc business analyse vraagstukken. Die kunnen variëren van het verzamelen en analyseren van wensen en eisen uit de organisatie en van data om tot KPI’s en requirements te komen, tot het fungeren als sparringpartner en intermediair tussen stakeholders en project- en development teams om die requirements te vertalen naar oplossingen. Zo kan je mij als business analist inschakelen voor onder andere:

 • behoeften, wensen en eisen vanuit de organisatie in kaart brengen
 • business processen spiegelen met deze behoeften, wensen en eisen
 • doelstellingen en KPI’s vaststellen voor processen en organisatie
 • behaalde of te behalen KPI’s en metrics analyseren en rapporteren
 • mogelijke knelpunten en verbeterpunten identificeren
 • use cases, user stories of specificaties documenteren

Business analyse expertise

Als business analist ben ik continu op zoek naar de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van business analyse. Daarnaast volg ik nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van (big) data, tech stacks en de toepassingen hiervan. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen en toepassen binnen jouw organisatie. Ook deel ik mijn kennis en ervaring op mijn eigen blog en op toonaangevende business websites zoals Emerce.nl.

Waarom ik?

Waarom zou je mij als business analist inschakelen in plaats van je eigen medewerkers of je tech stack leverancier? Laat mij je hiervoor 5 goede redenen geven:

 1. business analyse is niet iets wat ik ‘erbij’ doe, het is mijn specialisatie en dagelijkse werk
 2. business analyse is voor mij geen doel maar een middel naar meer resultaten
 3. ik creëer impact; met mij krijgen je analyses én je organisatie een ‘boost’
 4. ik ben onafhankelijk en heb geen belang bij werkzaamheden aan je tech stack
 5. ik beschik over ruime ervaring met diverse (business) analyse tools en werkwijzen, waaronder agile/scrum

Nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op via het mailformulier, bel mij op 06 815 118 43 of connect met mij via mijn LinkedIn profiel.