Linkbuilding

Naast on-site SEO is ook linkbuilding van belang voor een goede zoekmachine positie. Linkbuilding is het genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks genoemd) naar jouw website of webshop, met het doel een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te behalen op relevante trefwoorden.

Na de laatste Google Penguin update is het effect van ‘traditionele’ kwantitatieve linkbuilding (bulklinks) sterk afgenomen. Sterker nog, slechte links kunnen zorgen voor een Google penalty waardoor je website of webshop juist een veel lagere zoekmachinepositie toegewezen krijgt!

Daarom richten wij ons bij linkbuilding niet alleen op het verkrijgen van bulklinks maar vooral ook op het verkrijgen van high relevance links en high authority links, en het genereren van de social signals die zoekmachines zoals Google zo graag zien. Dergelijke duurzame linkbuilding vergt een zekere creativiteit, omdat websites met een hoge autoriteit nooit zomaar links op aanvraag plaatsen. Zij bepalen tenslotte zelf welke content er op hun site verschijnt, en doen dat alleen wanneer dit voor hen van toegevoegde waarde is. Datzelfde geldt voor social media gebruikers met een hoge autoriteit, die niet zomaar jouw website of webpagina delen met hun vrienden en volgers.

Hiervoor inventariseren wij de linkbuilding target sites en zetten wij een gerichte campagne op, met als doel unieke content te creëren en te promoten die deze websites graag plaatsen en social media gebruikers graag delen.

Wil je meer weten over linkbuilding, of ben je benieuwd wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Kijk dan bij onze overige diensten of neem contact met ons op via het formulier aan de linkerkant van deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.