Google Analytics Marketing Insights training

Als jij je vaak bezig houdt met het werven van website of webshop bezoekers dan is Google Analytics hiervoor een onmisbare tool. De informatie en inzichten die je hieruit haalt stellen jou in staat om nog meer resultaten te behalen. Hierbij is het wel belangrijk dat je in Google Analytics de juiste informatie kunt vinden en interpreteren; alleen weten waar je website bezoekers vandaan komen is niet meer voldoende. Hiervoor biedt de Google Analytics Marketing Insights training uitkomst.

Voor wie?

De Google Analytics Marketing Insights training is bedoeld voor marketeers die verantwoordelijk zijn voor, of zich bezig houden met, het werven van bezoekers voor de website(s) of webshop(s) van hun werkgever of opdrachtgever(s).

Leerdoel

In de Google Analytics Marketing Insights training leer je inzichten te verkrijgen uit Google Analytics om je bezoekers acquisitie strategie te optimaliseren door mogelijkheden te vinden om zo efficiënt mogelijk de meeste en best gekwalificeerde bezoekers te werven. Na afloop van de Google Analytics Marketing Insights training weet jij hoe jij je best renderende doelgroep(en) binnen Google Analytics identificeert en segmenteert, en hoe je analyseert op welke manieren jij deze bezoekers zo efficiënt mogelijk werft.

Inhoud

In de Google Analytics Marketing Insights training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Hoe identificeer je de best renderende bezoekers en doelgroepen/buyer persona’s?
  • Hoe vertaal je deze doelgroepen/buyer persona’s naar Google Analytics segmenten?
  • Wat is de meest efficiënte manier om deze bezoekers te werven?
  • Hoe analyseer en rapporteer je de resultaten van je bezoekers acquisitie?
  • Waar vind je het antwoord op jouw brandende vraag? (1 per deelnemer)

Voorkennis

Voor de Google Analytics Marketing Insights training is kennis van Google Analytics op het niveau van de Google Analytics Fundamentals training vereist.

Voorbereiding

Om zoveel mogelijk relevante kennis en inzichten uit de Google Analytics Marketing Insights training te halen is het belangrijk om je hiervoor goed voor te bereiden. Hierbij zijn de volgende punten belangrijk:

  • Bepaal de voor jouw functie of afdeling belangrijkste doelen en KPI’s van je website;
  • Bedenk welke inzichten je mist om deze doelen en KPI’s te kunnen meten en realiseren.

Vervolgtrainingen

Na het afronden van de Google Analytics Marketing Insights training kan je de Google Analytics Content Insights training, de Google Analytics Visitor Insights training en/of de Google Analytics Conversion Insights training volgen. Zie voor meer informatie het Google Analytics trainingsoverzicht.

Kosten en locatie

De Google Analytics Marketing Insights training wordt in-company door mij persoonlijk als Google Analytics certified specialist gegeven aan maximaal 5 personen en duurt ca. 2 uur. De kosten bedragen € 295 (excl. reiskosten en btw), ongeacht het aantal deelnemers. Uiteraard is het ook mogelijk om de Google Analytics Marketing Insights training met andere vervolgtrainingen te combineren.

Neem voor meer informatie contact met mij op.