Google Analytics Fundamentals training

Als je nog weinig gebruik hebt gemaakt van Google Analytics dan is het soms lastig om hierin je weg te vinden of de informatie die je hierin vind goed te kunnen interpreteren. Hiervoor biedt de Google Analytics Fundamentals training uitkomst.

Voor wie?

De Google Analytics Fundamentals training is bedoeld voor marketing, sales en overige medewerkers die nog weinig tot geen kennis hebben van Google Analytics maar hieruit wel informatie en inzichten nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Leerdoel

In de Google Analytics Fundamentals training leer je de basisbeginselen van Google Analytics: de begrippen en standaard meetwaarden, dimensies en rapportages. Niet alleen leer je wat dit zijn maar ook hoe je deze moet interpreteren. Na afloop van de Google Analytics Fundamentals training weet jij je weg te vinden in Google Analytics om hier de belangrijkste informatie en inzichten uit te halen voor je dagelijkse werkzaamheden.

Inhoud

In de Google Analytics Fundamentals training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat vind je waar in de Google Analytics interface?
  • Wat betekenen begrippen als gebruiker, sessie, bounce, etc.?
  • Wat vind je in de standaard rapportages?
  • Waarvoor gebruik je deze rapportages?
  • Waar vind je het antwoord op jouw brandende vraag? (1 per deelnemer)

Voorkennis

Voor de Google Analytics Fundamentals training is geen kennis van Google Analytics vereist.

Vervolgtrainingen

Na het afronden van de Google Analytics Fundamentals training kan je de Google Analytics Marketing Insights training, de Google Analytics Content Insights training, de Google Analytics Visitor Insights training en/of de Google Analytics Conversion Insights training volgen. Zie voor meer informatie het Google Analytics trainingsoverzicht.

Kosten en locatie

De Google Analytics Fundamentals training wordt in-company door mij persoonlijk als Google Analytics certified specialist gegeven aan maximaal 5 personen en duurt ca. 2 uur. De kosten bedragen € 295 (excl. reiskosten en btw), ongeacht het aantal deelnemers. Uiteraard is het ook mogelijk om de Google Analytics Fundamentals training met andere vervolgtrainingen te combineren.

Neem voor meer informatie contact met mij op.