GA4 connector in Power BI

Goed nieuws: sinds enkele dagen is het mogelijk om data rechtstreeks uit GA4 in Power BI te laden. Het is dus niet meer nodig om data uit GA4 eerst te streamen naar Google BigQuery en dan Power BI daarop aan te sluiten, alhoewel dit nog wel steeds mijn voorkeur heeft in het kader van het combineren van deze data met data van andere bedrijfsonderdelen en voor data governance.

De officiële aankondiging door Microsoft met bijbehorende uitleg en instructie vind je hier. Let hierbij wel op dat je bij het kiezen van de connector in Power BI (Power Query) kiest voor optie 2 (bèta).

De API van Google Analytics 4 is natuurlijk totaal anders dan die van het oude Google Analytics UA. De feiten en dimensies die je selecteert en in je datamodel bij elkaar brengt hebben dus ook andere namen, definities en waarden. Meer informatie daarover vind je hier.

Denk je nu “euh…, feiten, dimensies, datamodel…?” dan raad ik je aan het gratis e-book Power Analytics hier te downloaden. Hierin lees je alles over het maken van Power BI rapportages, dashboards en analyses met data uit Google Analytics. Mocht je daarover toch nog vragen hebben, neem dan vooral vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.