Freelance en interim SEO specialist

SEO specialist met ruim 10 jaar ervaring. Gecertificeerd Google Partner

seo specialist frans jan boon
Frans Jan Boon, SEO specialist

Als SEO specialist kan je mij inhuren als jij of je opdrachtgever meer resultaten uit SEO (zoekmachine optimalisatie) wilt halen: meer en betere organische bezoekers of meer conversies zoals aanvragen of bestellingen. Ook bij de lancering van een nieuwe website of bij aanpassingen van een bestaande website kan je mij als SEO specialist inschakelen om de website te optimaliseren voor zoekmachines.

SEO diensten

SEO draait anno nu om meer dan techniek en tekst: zoekmachines als Google geven alleen websites een hoge positie als die door hen te doorgronden zijn en bezoekers een kwalitatief goede gebruikerservaring bieden. Daarom kan je mij als SEO specialist inschakelen voor:

 • een SEO analyse om knelpunten in je SEO te achterhalen
 • een duurzame en doeltreffende SEO strategie
 • een praktisch uitvoerbaar SEO verbeterplan
 • een technische SEO analyse waar je webbouwer iets mee kan
 • een keyword analyse voor het bepalen van site structuur en SEO content
 • het optimaliseren van SEO content en on-page SEO elementen
 • linkbuilding, zowel strategisch als campagnematig
 • de juiste toepassing van structured data en rich snippets
 • het verzorgen van SEO migratietrajecten
 • SEO projectmanagement

Omdat het voor SEO belangrijk is dat je organische bezoekers een kwalitatief goede gebruikerservaring krijgen kan je bij mij ook terecht voor:

 • customer journey analyses – waar haken je organische bezoekers af?
 • UX/UI en gedragsanalyse – waarom haken je organische bezoekers daar af?
 • conversie optimalisatie – laat organische bezoekers meer aanvragen of bestellen

SEO werkwijze

Ik hanteer een duidelijke, transparante en holistische werkwijze die ervoor zorgt dat ik als SEO specialist zowel grote als kleine bedrijven kan helpen hun SEO resultaten te verbeteren. Hiervoor hanteer ik het door veel bedrijven met succes toegepaste Six Sigma verbetermodel, waarmee ik op een praktische en doelgerichte manier jouw SEO resultaten verbeter. Meer informatie over mijn SEO werkwijze vind je hier.

SEO resultaten

Rankings (zoekmachine posities) zijn voor mij geen SEO resultaten. Een nummer 1 positie zegt niets over de aantallen bezoekers, aanvragen of bestellingen die je vanuit zoekmachines behaalt. Echte SEO specialisten kijken daarom verder dan rankings. Voor mij tellen vooral resultaten zoals aantallen organische bezoekers, hun kwaliteit en ‘match’ met jouw doelgroep, hun gedrag op jouw website, en de waarde die zij voor jou hebben in termen van conversies zoals aanvragen of bestellingen. Schakel je mij in dan verbeter ik deze resultaten en maak ze zichtbaar en transparant.

SEO expertise

Als SEO specialist ben ik continu op zoek naar de laatste veranderingen en trends op het gebied van zoekmachine optimalisatie, en zorg ik dat ik op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen en toepassen op je website(s). Ook deel ik mijn kennis en ervaring op mijn eigen blog, op toonaangevende online business websites zoals Emerce.nl en Webanalisten.nl, en als spreker op onder andere de Webwinkel Vakdagen.

Waarom ik?

Waarom zou je mij als SEO specialist inschakelen in plaats van je webbouwer, je copywriter, je eigen marketeers of een online marketing bureau? Laat mij je hiervoor 5 goede redenen geven:

 1. SEO is niet iets wat ik ‘erbij’ doe, het is mijn specialisatie en dagelijkse werk
 2. ik creëer impact; met mij krijgen je SEO resultaten én je organisatie een ‘boost’
 3. mijn SEO werkwijze is transparant, holistisch en gebaseerd en gefundeerd op data
 4. ik ben onafhankelijk en heb geen belang bij werkzaamheden aan je website of content
 5. als Google Partner, blogger en spreker wordt mijn expertise erkend en gewaardeerd

Nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op via het mailformulier of bel mij op 06 815 118 43.