Freelance en interim conversie optimalisatie specialist

Ervaren conversie optimalisatie specialist met focus op business impact

frans jan boon

Je kunt mij als conversie optimalisatie specialist op freelance-, project- of interim-basis inhuren als jij meer resultaten uit je website of webshop wilt halen: meer conversies zoals aanvragen of bestellingen en/of een hogere waarde of marge per conversie. Ook bij de lancering van een nieuwe website of bij aanpassingen van een bestaande website kan je mij als conversie optimalisatie specialist inschakelen om de conversie van de website op voorhand te optimaliseren.

Conversie optimalisatie diensten

Conversie optimalisatie bestaat uit meer dan A/B testen of website aanpassingen op basis van onderbuikgevoel of ‘best practices’: conversie optimalisatie begint met een analyse van de juiste webstatistieken en gebruikersgedrag, waarop sterke en valide hypotheses worden gebaseerd, die de basis vormen van relevante en goed opgezette A/B en/of multivariate testen. Daarom kan je mij als conversie optimalisatie specialist inschakelen voor:

 • online customer journey analyses om te achterhalen waar je bezoekers wegvallen
 • gebruikersgedrag analyses om te achterhalen waarom je bezoekers daar wegvallen
 • analyse van andere website- of gebruikersdata, waar relevant
 • het opstellen van sterke, valide hypotheses
 • het opstellen van een praktisch uitvoerbaar testplan
 • het opzetten van relevante en goed werkende A/B of multivariate testen
 • praktische conclusies en aanbevelingen voor je website of webshop
 • het verzorgen van complete conversie optimalisatie trajecten
 • conversie optimalisatie projectmanagement

Conversie optimalisatie werkwijze

Ik hanteer een duidelijke, transparante en holistische werkwijze die ervoor zorgt dat ik als conversie optimalisatie specialist zowel grote als kleine bedrijven kan helpen hun resultaten te verbeteren. Daarbij ga ik niet uit van mijn onderbuikgevoel of van ‘best practices’ maar baseer ik mij op de wensen en het gedrag van je doelgroep en bezoekers. Meer informatie over mijn conversie optimalisatie werkwijze vind je hier.

Conversie optimalisatie expertise

Als conversie optimalisatie specialist ben ik continu op zoek naar de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van conversie optimalisatie, web analytics, gebruikersgedrag, consumenten psychologie, A/B testen en multivariate testing. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen en toepassen op je website(s). Ook deel ik mijn kennis en ervaring op mijn eigen blog, op toonaangevende online business websites zoals Emerce.nl en Webanalisten.nl, en als spreker op onder andere de Webwinkel Vakdagen.

Waarom ik?

Waarom zou je mij als conversie optimalisatie specialist inschakelen in plaats van je webbouwer, je eigen marketeers of een online marketing bureau? Laat mij je hiervoor 5 goede redenen geven:

 1. conversie optimalisatie is niet iets wat ik ‘erbij’ doe, het is mijn specialisatie en dagelijkse werk
 2. ik creëer impact; met mij krijgen je website resultaten én je organisatie een ‘boost’
 3. jouw business impact is mijn uitgangspunt
 4. mijn conversie optimalisatie werkwijze is transparant, holistisch en gebaseerd en gefundeerd op data
 5. ik ben onafhankelijk en heb geen belang bij werkzaamheden aan je website of content

Nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op via het mailformulier, bel mij op 06 815 118 43 of connect met mij via mijn LinkedIn profiel.