Gratis Facebook pagina analyse app

Voor een optimale inzet van je social media is het belangrijk om de resultaten van je Facebook pagina en posts te weten. Maar dat zegt nog niets over hoe jouw Facebook pagina en posts presteren vergeleken met die van je concurrenten. Gelukkig is er nu een gratis app waarin je dit in één oogopslag ziet.

Dit is de Facebook Pages Analysis template app voor Power BI van DataChant. Deze gratis app biedt je een gemakkelijke manier om de performance en resultaten van een willekeurige Facebook pagina te analyseren zonder dat je daarvoor de paginabeheerder hoeft te zijn. Daardoor kan je deze app dus ook gebruiken om de performance en resultaten van jouw Facebook pagina en posts te vergelijken met die van je concurrenten.

facebook pagina power bi app-dashboard
Dashboard van de Facebook pagina analyse app

Je kunt deze gratis app rechtstreeks vanuit Appsource aan je (gratis of betaalde) Power BI Online account toevoegen, waarbij je bij de installatie niets meer hoeft te doen dan de namen van jouw Facebook pagina en die van je drie belangrijkste concurrenten in te vullen.

facebook pagina power bi app setup
Setup van de Facebook pagina analyse app

Hierna zie je het dashboard waarin je in één oogopslag de performance en resultaten van de geselecteerde Facebook pagina’s en posts ziet (zie bovenste dashboard screenshot). Klik je op een element in dit dashboard dan kom je terecht op het onderliggende rapport, waarin je ziet hoe elke Facebook pagina in de loop van de tijd presteert op basis van het aantal berichten en gedeelde items. De app wordt automatisch bijgewerkt, zodat je op ieder moment inzicht hebt in de actuele performance en resultaten van jouw Facebook pagina en posts, en die van je concurrenten.

Maak je nog geen gebruik van Power BI dan is dit een goed moment om hiermee te starten. Hier lees je waarom ik meestal Power BI gebruik in plaats van eenvoudigere tools zoals Google Data Studio, en hier lees je mijn Power BI tips en trucs.

Heb je hierover vragen? Neem dan contact met mij op.

Download het gratis e-book ‘Google Analytics + Power BI = Power Analytics’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.