Het rente-op-rente effect

rente op rente conversie optimalisatieEen succesvolle strategie in online marketing is het verhogen van je omzet door continue conversie optimalisatie van je website of webshop. Hierbij komt het “rente-op-rente effect” uit de financiële wereld in beeld: hoe meer rente je op je geld ontvangt, hoe sneller je vermogen groeit. Als je dan ook nog rente ontvangt over de eerder ontvangen rente groeit je vermogen nog sneller.

Voorbeeld rente-op-rente effect financieel

Belegger A gaat op zijn negentiende beleggen. Deze belegger zet jaarlijks 2.000 euro opzij, behaalt 10% rendement, stopt al na 7 jaar met inleggen en behoudt zijn beleggingen. Belegger B begint als hij 26 jaar is (de leeftijd waarop A stopt) en behaalt ook 10% rendement. Na 22 jaar is het vermogen van belegger A nog altijd hoger dan belegger B. Het vermogen van A is met factor 66 gegroeid, en dat van B met factor 11.

Voorbeeld rente-op-rente effect website

Stel dat het conversie percentage van je website of webshop 1,5% is, en je dit met continue conversie optimalisatie iedere maand met 0,1% weet te verhogen. Dan is na een jaar je conversie percentage niet met 1,2% gestegen naar 2,7%, maar met 1,75% naar 3,25%. Bij een gelijk gebleven orderwaarde betekent dit een omzetstijging van maar liefst 116% ten opzichte van een jaar eerder!

Conclusie

Continue conversie optimalisatie loont. Het verbetert niet alleen initieel je resultaten maar vergroot ook het effect van eerdere optimalisaties, waardoor je totale conversie percentage exponentieel verhoogt (het “rente-op-rente effect”). Wil je meer weten over conversie optimalisatie en wat wij daarin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het formulier aan de linkerkant van deze pagina.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.