Meer backlinks en bezoek met RSS

Meer backlinks en bezoek met RSS-feedsSinds de Google Panda update is het toevoegen van kwalitatieve content belangrijk voor de ranking van je website of webshop. Dus als goede marketeer voeg je nu wekelijks een interessant artikel toe, vol met relevante keywords. Toch? 😉 Als je dat goed doet dan zal je ook merken dat anderen er met jouw content vandoor gaan. Er bestaan legio websites die hun content ‘scrapen’ vanaf andere sites, en daarmee vaak nog een hogere ranking genereren dan de oorspronkelijke auteurs.

Daar kan je knarsetandend naar kijken en het maar zien als een compliment, maar je kunt er ook van profiteren. Want sinds de latere Google Penguin update zijn ook kwalitatieve backlinks belangrijk voor de ranking van je website of webshop. Hieronder lees je hoe jouw (WordPress) site meer backlinks krijgt vanaf RSS scraper sites. Tegenwoordig wordt bijna een kwart van alle nieuwe websites en webshops in WordPress gebouwd, dus dat is geen vreemde keuze.

1. Creëer berichten in plaats van pagina’s

In WordPress en andere CMS-en worden nieuwe berichten automatisch toegevoegd aan de RSS-feed van de site, en is het toevoegen van berichten dus essentieel voor het verkrijgen van meer backlinks en bezoek met RSS. Daarnaast bieden berichten veel meer SEO mogelijkheden zoals tagging en categorieën. Pagina’s bieden die mogelijkheden niet en worden ook niet opgenomen in de RSS-feed van de website of webshop.

2. Voeg backlinks toe aan je berichten

Yoast RSS footer pluginEr vanuit gaande dat je verse content toevoegt met een bericht in plaats van met een statische pagina, ga je allereerst backlinks toevoegen aan je berichten. Hiervoor maak je gebruik van de eenvoudige Yoast RSS Footer Plugin, zie de afbeelding hiernaast. Nieuwe berichten worden hiermee automatisch voorzien van ten minste twee backlinks: een naar het bericht (dus naar de permalink) en een naar de ‘hoofd’ site.

3. Verrijk je RSS-feed

Tentblogger Feedburner pluginEigenlijk ben je nu al klaar en kan je door naar de volgende en laatste stap, maar om het goed te doen kan je je RSS-feed verrijken met bijvoorbeeld Google’s FeedBurner. Deze plaatst de content niet alleen in een wat netter format maar hiermee zie je ook het aantal abonnees op je feed, kan je pinging instellen en (mocht je nog wat extra centjes willen verdienen) kan je Google AdSense toevoegen aan je feed. Hier lees je meer over de voordelen en het opzetten van FeedBurner. Met de TentBlogger’s FeedBurner plugin redirect je vervolgens alle default WordPress feeds (RSS en Atom) naar FeedBurner, zie de afbeelding hiernaast. Houd er wel rekening mee dat het 24 uur kan duren voordat je feeds correct naar FeedBurner worden geredirect.

4. Verspreid je RSS-feed

Ready? Set? Go! Nu is het tijd om iedereen te laten weten dat je over een RSS-feed met fantastische content beschikt, klaar om te ‘scrapen’. Dus voeg een RSS-link met RSS-icoon toe aan je site, voeg je feed als sitemap toe in Google Webmastertools (of niet, want als goede marketeer had je dat natuurlijk al gedaan 😉 ), vermeld deze in je robots.txt bestand, zoek nieuwssites op waar je de feed kunt opgeven, en vergeet ook niet je feed te koppelen aan en te vermelden op je social media accounts zoals je Facebook pagina en twitter account.

Vind je dit interessant en wil je dit toepassen maar is jouw website of webshop niet gebouwd in WordPress? Andere CMS-en maken gebruik van vergelijkbare plugins. Komen jij of je webbouwer er niet uit, neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de linkerkant van dit bericht zodat wij je op weg kunnen helpen.

2 thoughts on “Meer backlinks en bezoek met RSS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.